Bloggen werkt niet meer.

 

Bloggen werkt niet meer …. vloggen is in…

Wie zegt dit? “De” sociale media…

Volgens mij zijn er nog altijd verschillende types van mensen : zij die auditief ontvangen, zij die visueel zijn ingesteld en zij die kinestetisch aanvoelen.

Als we ons richten op het “social media” gebeuren, lees ik dat “bloggen uit en vloggen in” is. En wat dan met al die visuele mensen, die nog steeds lezen en een boek vastgrijpen om te ontspannen en/of kennis te vergaren? Kunnen we in deze tijd dit zo maar verwaarlozen en ons enkel nog richten op het auditieve (niets ten nadele)? En wat met het buikgevoel, mogen we daar nog op vertrouwen? Als je kinestetisch bent, kies je vaak op het moment, wat zegt mijn zesde zintuig?

Als ik zo rondom me heen kijk, zie ik toch vaak de nood aan niet enkel gezien worden maar ook begrepen/gelezen te worden : als mens, als klant, als medewerker, als manager, als CEO, als leerling, als leerkracht,.... Bedrijven, scholen, zij automatiseren en structureren, omdat de tijdsgeest dit voorschrijft. Maar wat met (klant/collega) vriendelijkheid en empathie?

Vergeten we hier dat winst en succes niet hoeft te primeren maar dat de mens in het geheel nog steeds een grote rol speelt? Of vergis ik me hier ook? Zonder mens, geen bedrijf, geen empathie, geen succes, geen winst, ….

En zie ik de tijdsgeest dan toch stilaan een beetje veranderen? Mooie woorden beweren dat we evolueren naar een duurzame, milieubewuste en mensgerichte samenleving. Een andere tijdsgeest.

Als dit zo zou zijn, zal dit maatschappelijk en economisch de volgende jaren wel blijken.

Maar wat zeker is, is dat mensen  auditief, visueel of kinestetisch kunnen zijn. Of het nu bloggen of vloggen is, beiden werkt.

 

Ik wens iedereen een fijne dag toe,

Els

 

Plus is More : versterkt talenten en verbindt mensen!

Voor en door elkaar.