Bewust of onbewust

 

Even verder borduren op mijn blog van vorige week.

 

Visueel, auditief of kinestetisch. Als je mijn vorige blog gelezen hebt, heb ik hier wel iets mee. Ook met bloggen zoals je merkt. Ik vind dit namelijk zeer interessant. Ook heb ik iets met lichaamstaal. Zowel met het woord lichaam (de mens) als met het woord taal (het geschrevene). Je zou het kunnen verwoorden als “elk mens schrijft zijn verhaal”.

 

Zegt je lichaamstaal altijd wat je bedoelt en wordt deze dan correct geïnterpreteerd? Is het een bewust of een onbewust proces? En wat als het een onbewust gegeven is maar je gaat hier bewust mee om omdat je nu eenmaal heel goed weet hoe het werkt? Oeps een hele boel “what ifs …”

 

Plus is More zorgt ervoor dat ik me dagelijks buig over deze en andere stellingen. Het begeleiden en helpen van mensen met ieder hun eigenheid zorgt ervoor dat ik elke dag opnieuw weer verwonderd mag zijn. Verwonderd, ja zelfs verbaasd, dat elk menselijk contact weer zo anders en zo origineel is. Dat iedereen een ander pad mag en kan bewandelen. Dat we een keuze  kunnen hebben uit zoveel mogelijkheden maar dat kiezen niet altijd makelijk is. Het zou mooi zijn om op voorhand te weten of het de “goede” is, maar life is full of surprises.

 

Je hoort me ook niet zeggen dat alles altijd rozegeur en maneschijn is maar uit ervaring weet ik dat in ieder mens altijd die sprankel zit om het weer beter te maken, in welke situatie dan ook. Ik word enorm getriggerd door de veerkracht die mensen kunnen aanwenden om gelukkig te zijn, te blijven of te worden. Daarom ook mijn sterke overtuiging dat elk individu het beste uit zichzelf kan halen. Door te geloven dat het kan, door het voeren van mooie gesprekken, door te luisteren naar elkaar en iedereen te laten zijn. Ik geloof hier rotsvast in en kan hier mooie verhalen over vertellen.

 

Misschien doe ik dit ook in mijn blog van volgende week die jij, als lezer en als mens, kan zien, horen, voelen of… Bepaal zelf maar wat je verkiest!

 

Ik wens iedereen een fijne dag toe,

Els

 

Plus is More : versterkt talenten en verbindt mensen!

Voor en door elkaar.